Zelí na podruhé a tentokrát lépe

8. července 2016 v 1:29 | Bařka |  I tohle k životu patří...
Jak říkává můj tatínek: "Když je někdo blbej, tak to není na tejden. To není chřipka, to nevyležíš." No a to se potvrdilo. Zelí, které jsem tak pracně naložila a napěchovala do zelňáku, jsem zase musela zrušit. A začít hezky od začátku...


Poprvé jsme ochutnali námi chovanou kachnu a bylo to neskutečný labužo. Chov s láskou je cítit i na mase...

Tina přitáhla myš až do baráku, jenže živou. A já si toho nevšimla...





Zelí na podruhé

Všechno jsem zmatlala. Neudělala jsem kysané zelí, ale bohužel sterilované. Takže jsem musela všechno vyndat. Nastrkat do zavařovacích sklenic a zavařit, aby se nevyhodilo. Ve středu jsem zavařovala patnáct sklenic se zelím až do půl jedné do rána. Není divu, že jsem ráno zaspala do práce.

Koupila jsem další hlávky zelí, křen i cibuli. Znovu jsem všechna zelná kila nakrouhala a pěchovala znovu do zelňáku. Nechtěla jsem nic ponechat náhodě a tak jsem umyla svou nohu velikosti čtyřicet a pečlivě zelí upěchovala. Budete se divit, ale vešla se tam. Sice mě teď pořádně bolí kotník, ale všechno se tam vešlo.

Tina myšilovka


Tina si domů přinesla další kořist. Tentokrát to byla myš. V domění, že je myš mrtvá, jsem kočku odtáhla a kořist chtěla vyhodit. Jenže ve chvíli, kdy jsem kočku odstrčila, myš sebrala všechny zdravé končetiny a vzala nohy na ramena. V můj neprospěch to bylo v obýváku. Mám tu někde poraněnou myš a to jsem si libovala, že od té doby, co jsou tu dvojčata nemáme v domě myši.

Kachní hody


To, že jsme měli kachní zabíjačku, už jsem vám říkala. V úterý 6. července ve státní svátek - Den upálení mistra Jana Husa, jsme si dali pečenou kachnu. Červené i bílé zelí a bramborové šišky.

Musím přiznat, že zvířata chovaná s láskou mají neskutečně dobré maso. Takovou kachnu nikde v supermarketu nekoupíte. Naše oškubaná a vyvržená kachna má více než tři kilogramy.

Má někdo zájem?
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama